Sista inlägget 31/12 2009!

yes, det sista inlägget för år 2009!
nu ska jag nog ställa mig på balkongen och kolla på raketerna.

NU SMÄLLER DET!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA DÄR UTE I KALLA SVERIGE! NU KOMMER 2010!

PUUUSSSSSS ;*

/fridis


31/12 2009 Nyårsafton

idag är sista torsdagen på detta året.
idag är sista dagen på detta året.
idag är sista dagen då man kan skriva XXXX09 som dagens datum.

just nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på dom raketer som folk redan börjat smälla. tråkigt att folk slänger så mycket pengar på sånt. man kan ju lika gärna elda upp en tusenlapp eller flera då. det blir ju inte lika roligt eller fint, men det är samma sak...

ska iaf snart äta; mammas goda pizza med en god sallad till. MUMMMMSS! =)
dagens klädsel är ett par svarta tights och den nya toppen. på handleden sitter dom nya armbanden, i håret har jag ett diadem med en stor rosett på och den nya rosettklämman och öronhängen är ett par svarta rosetter med små "nitar" på.
man får ju va lite extra fin nu inför det nya året, med fina kläder och smycken, nyduschad och nyklippt hår ;)
hoppas ni får en bra Nyårsafton och ett Gott Nytt År på er, puss och kram ;*

/fridis

NOOO =(

min tumnagel gick av! när jag skulle öppna den satans schampooflaskan. jag skulle försöka få upp locket men det satt som sten och då kom jag åt med tumnaglen! det gick så snabbt så jag märkte inget, det kändes ingenting! tur var väl det, så känslig som jag är =/
och när jag sen öppnat flaskan med min tumme utan nagel så var det fan inget schampoo i! AAAAAAAHHH! så typiskt ju!
men det känns helt konstigt nu bara för jag inte har nån nagel där.
ska be Fannie om en ny. tror jag får en ny eftersom hon är så snäll ^^

/fridis

nu är det klippt =O

hej hej!

nu har precis Fannie, Jacky och Dea vart här. Jacky klippte mig och Dea. mitt hår var jättesletet, men nu är det borta =)
ska snart gå och duscha, så fort pappa är klar i badrummet. det är så när man bara har en dusch =/
hade inte så mycket att skriva, ville bara berätta att jag blivit klippt ;D

/fridis


Julklappar och inköp!

godmorgon, här kommer bilder på mina julklappar och det jag köpt i stan! =)


julklapparna!
1. New Moon 2010 kalender 2. Ljus set 3. Ljuslykta 4. Twilight DVD'n 5. Twilight/New Moon postcard (idolbilder) 6. Döskallebakformar 7. Pengar


inköpen!
1. Fake Converse 87,50 kr (50% rea, 175 kr) 2. Christina Aguilera's parfym By Night 195 kr 3. 2 Armband 89 kr 3. Rosettklämma 15 kr
(4. En lite längre "topp" 50 kr (50% rea, 100 kr) ligger i tvätten)

hoppas ni får en bra dag, puss på er ;*

/fridis


igår natt...

så var jag ute med hunden och träffade Emma som jag inte träffat på länge, det var kul =)
stod och pratade en stund sen gick vi hem till mig för vi frös, iskallt var det ute!
satt och snackade lite, drack kaffe, åt lussebullar och pepparkakor. men vi hade så tråkigt för det var inget folk som var socialt! vi ville åka till McDonalds eller Max men det var ingen som orkade köra oss. och det var inte många som svarade på sms heller inte!
men vi skrattade en del iaf, och det var för vi hade så tråkigt haha =P
efter en stund fick jag sån jävla magknip (trodde jag). har börjat få det några gånger på senaste tid. men detta kan fan inte ha vart vanlig magknip! jag provade att sitta ner och trycka benen mot magen, det brukar hjälpa men inte nu. sen la jag mig i soffan, både på sida, rygg och mage. men inget hjälpte. det kändes som att nån vred runt nåt inne i magen.
(pinsamt innehåll följer!)
sen gick jag på toa, hade lika ont när jag kom ut. (pinsamt innehåll slut!) den enda skillnaden var att jag var helt yr och skakig och när jag tittade mig i speglen var jag alldeles blek, jag är ändå lite gyllenbrun i hyn. så skillnad såg jag defenitivt i ansiktet!
la mig i soffan igen, mådde inte bättre. sen gick vi ut på balkongen, tänkte att det kanske hjälpte med lite frisk luft. icke då! la mig i soffan ännu en gång, låg och vände och vred på mig, hade ont i magen, var helt yr och kallsvettades, kändes som feber. men till slut somnade jag, för när pappa väckte mig klockan 2 på natten (klockan var väl typ 1 när jag somnade) så var Emma inte kvar. så hon hade nog gått hem. men det gjorde inget. förstår att hon inte tycker det är så kul om jag sover. jag hade däremot skuldkänslor för jag hade lovat att följa henne hem =/
som tur var hade smärtorna, yrseln och febern försvunnit när pappa väckte mig. så då kunde jag skönt somna om igen.

var bara det jag ville berätta haha, inte så viktigt men aja, ni väljer själva om ni vill läsa min blogg. take it or leave it!

tjejdag!

godkväll på er =)

hoppas ni har haft en underbart bra dag, det har iaf jag! en riktig tjejdag!
jag, Jessica, Dea och Fannie har yrat runt på stan idag igen. gått i massa affärer och haft roligt.
kvart i två var jag och Jessica inne i stan, mötte Fannie och sen gick vi och åt frukost på Kopparsträdet. ja, jag vet att det är sent för frukost. men ingen av oss hade ätit det så =P
när vi ätit klart gick vi till Schack Matt och kollade på rean igen. dit kom Dea också efter en liten stund. sen gick vi till Konsum för Jessica skulle köpa ännu mera hårfärg =P
drog ner till stan igen till Cara Mia för jag hade bestämt mig för att köpa Christina Aguilera's nyaste parfym By Night. stod även och velade en bra stund om jag skulle köpa lösnaglar. jag har riktigt svår beslutsångest! haha
åter igen skulle Dea och Jessica hem så vi gick ner till stationen. medans vi väntade på deras buss funderade jag på om jag ville ha lösnaglar eller inte. och till slut blev det så att jag och Fannie gick tillbaka dit och köpte det.
sen kom Fannies mamma ner till stan för Fannie skulle visa henne några kläder på Schack Matt. så det var 2e gången jag var där idag men 3e gången för denna veckan =P
sen följde jag med Fannie hem och hon började fixa med naglarna. vi provade ut och sen filade hon dom. jag har aldrig haft lösnaglar innan så jag visste inte hur man gjorde så Fannie var så snäll och hjälpte mig =)
sen var det dags för mat som Fannies mamma lagat; ris och chili con carne. mycket gott var det!
sen hjälpte hon Fannie med naglarna eftersom jag inte kan och så målade hon våra naglar också ^^
riktigt snällt av henne. så det har vart en riktigt typisk tjejdag. det enda som fattades var ansiktsmasker så hade det vart en ideell tjejdag. men det gör inget att det inte blev så, jag hade lika roligt för det!
tack så mycket tjejer för gårdagens och dagens nöjen! härligt att komma hemifrån och va med vänner <3
dock så mår ej plånboken bra efter dessa två dagar i stan. aj aj aj, det blir att snåla nu!
nu ska jag ta och göra nåt annat, kolla på en film kanske. ha en fortsatt bra natt, puss och kram ;*

(bilder på gårdagens och dagens köp kommer imorgon!)


/fridis


en dag på stan med Jessica och Dea =)

hej på er alla där ute i kalla Sverige!

precis kommit hem från en underbar dag på stan med Jessica och Dea. hittade en del saker som jag lägger in bilder på när jag fotat dom.
stack ner till stan kvart i 12. gick och fikade med Jessica och hennes mamma på Kristinas. jag tog bara en cola för jag var inte speciellt hungrig.
sen gick vi till Konsum för jag skulle äntligen hämta ut mina efterlängtade julklappar! men det gick inte eftersom vi var tvungna att ha pappas leg. så vi gick hem till mig och hämtade det. och där blev Dea avsläppt så vi gick till Konsum igen, och DÅ kunde vi hämta ut dom =)
sen gick vi och åt på vår favorit pizzeria; Sölvesborgs pizzeria! där delade jag och Dea på en pizza och sen vidare till Schack Matt, Marice, Cara Mia och Vibb. när vi var klara i stan så var det dags för Dea att ta bussen hem så vi gick ner till stationen. sen satt jag och Jessica och väntade på Jocke.
och nu sitter jag här! och skriver! =P
ska äta mat nu, mamma har lagat god mat idag (det gör hon alltid ;P). ris och kassler står det på menyn! =)
hoppas ni andra haft en bra dag det har iaf jag! och att ni får en fortsatt bra kväll! puss på er ;*

/fridis

farmor <3

har pratat med Oma (=farmor) i telefon för en liten stund sen =)
jag berättade att jag inte kunde komma nästa vecka för att jag skulle umgås med vännerna som äntligen kan umgås.
jag sa att jag kommer veckan efter nyår istället och hon sa att det var okej, "du ska väl handla på rean nu va, med dina vänner" ^^
hon är så söt min lilla farmor. med sin tyska brytning haha =)
det är så synd att hon flyttat så långt ifrån oss. hade hon bott kvar i Olofström eller Bromölla hade jag hälsat på oftare.

jag kommer ihåg när jag var liten, så brukade vi gå på cykelvägen vid det 2a huset jag bodde i. och när jag var hos farmor när hon bodde i Olofström så lekte jag alltid med hennes prydnadsdockor. och hon hade en dockbarnvagn till mig där och lite andra kramdjur. jag hade till och med ett eget rum jag sov i, "mitt" rum.
hennes syster, Jeanette, var ibland på besök från Tyskland. och då var vi ofta ute och gick och dom lagade mat tillsammans.
några gånger var vi hos Maria (min farbrors svärmor) hennes man Hasse, Hasses dotter Maria (ja hon heter också det) och deras hund Daisy och Marias (Hasses dotter) hund som jag inte kommer ihåg namnet på. dom bodde i Ängelholm.
nu lever tyvärr inte Maria (den äldre) mer. hon dog i en bilolycka för några år sen =(

och så var vi hos min pappas kusin och hennes man och dotter i Tyskland en gång. på skolavslutningsdagen i 4an åkte vi dit - jag, farmor och Mats (farmors man). där var vi en vecka. vi hade roligt, handlade, åkte och badade och bara njöt. riktigt fint hus hade dom, med stor fin trädgård i ett fint villakvarter.
jag och Aileen (min nästkusin) kollade på Spirit, ni vet den tecknade filmen om en häst, på tyska. och jag som precis slutat 4an förstod ju såklart knappt nåt av det dom sa i filmen ^^
men vi hade lika roligt ändå när vi lekte, fast att vi inte förstod varandra. farmor lärde mig några viktiga ord på tyska som var bra att kunna när jag skulle försöka prata med dom.

när farmor bodde i Bromölla så var jag ute ibland och lekte med några andra barn som bodde där. och ibland så var det några andra barn som var elaka mot mig och dom barnen jag lekte med haha ^^
jag kommer inte ihåg så mycket från när hon bodde i Bromölla, det var väääldigt längesen, innan Olofström.

jag hoppas att när hon inte har nåt kvar där nere i Kävlinge, så flyttar hon upp hit till Sölvesborg eller i närheten iaf. det skulle bli så mycket lättare och roligare. då hade jag kunnat hälsa på oftare och vi hade kunnat prata mer och hon hade kunnat lära mig mer tyska, vilket jag gärna hade velat. eftersom farfar inte finns längre så kan inte han lära mig. och pappa har aldrig tid =/

på tal om farfar så var det på Julafton 8 år sen han dog. han blev bara 71 =(
visste inte om jag ville skriva om det, för jag är så himla känslig, att bara jag tänker på farfar kan jag börja gråta =(
saknar farfar så himla mycket. han sa alltid att han ville se oss ta studenten och gifta oss och skaffa familj. han hann inte ens se mig konfirmeras, inte ens när jag började på högstadiet fanns han hos oss.
usch, nu börjar jag lipa som en unge. så pinsamt men jag kan inte hjälpa det. inte ens efter 8 år går det att tänka på farfar utan att börja gråta.
jag är så arg på mig själv för att jag inte träffar farmor så ofta. snart kanske det är för sent =(

nej, nu ska vi inte tänka så. hemska tankar! bort bort bort!
jag trodde aldrig jag skulle kunna skriva såhär mycket om nåt sånt. men det visade sig att jag kan, så jag tänkte att nån dag så skriver jag ett inlägg om farfar om när vi var små. hur snäll han var och så =)
ni behöver såklart inte läsa det, jag tvingar er inte och inte nån annan heller!
jag kom på att det står inte så mycket om vad farmor hittade på med Pontus, det beror på 2 olika saker. 1. jag var farmors första och enda flicke-barnbarn. 2. bloggen handlar ju om mig! =P

men nu vill ni väl inte läsa mer, och det slipper ni! sov gott på er ;*

/fridis

Sunday sounds like...

tråååååååååååååkigt!!! (med 13 å)

söndagar är alltid tråkiga, men denna söndagen är obeskrivligt tråkig! har inte umgåtts med nån idag, har inte haft nåt roligt att göra. kollat på TV och film som vanligt. tröttnar snart på det, om jag inte redan gjort det. vill ut i friskluften, ner till stan, vara med vänner! massor av vänner! jag dör snart av tristess!

men imorgon ska jag ner till stan med Dea och Jessica, hoppas det blir kul. blir inte att åka ner till farmor, har inte packat så...

ha en bra kväll, puss puss ;*

/fridis

Lördag 26 December

godkväller! klockan har blivit mycket sen jag sist kollade på den. haha som det kan bli =P
idag har jag inte gjort mycket alls. mest suttit i soffan med familjen och kollat på film som gått på TV.
den andra tiden jag inte suttit i soffan har jag suttit vid datorn, kollat runt lite på saker och bloggar.

imorgon hoppas jag på en mer händelserik dag, men jag hoppas nog förgäves. som alltid.
på måndag tror jag att jag åker ner till farmor i Kävlinge (utanför Lund)
men eftersom alla har tid att göra nåt då kanske jag skjuter på det, för sen är det för sent att hitta på nåt kanske.
vill åka in till Kristianstad nån dag också. har presentkort på H&M som jag inte använt än. och nu när det är mellandagsrea så passar det ju utmärkt! det är några av vännerna som också vill in så vi får väl se =)

ska nog snart sätta igång nån film, har en del jag fortfarande inte har sett. hoppas ni haft en bra dag och att ni får en bra kväll/natt. om jag inte skriver mer idag; godnatt på er ;*

/fridis

Avatar!

nyss hemkommen från bion. fyfaaan vad bra den var! ursäkta mitt språk men den var så j*vla bra!
riktigt grymt bra, grymt gjord. och så var det 3D, så det var ju hur häftigt som helst!
det är nog den bästa filmen man kan se med 3D, rekomenderar verkligen den till er!

hade tänkt göra en ranknings-lista på bra filmer jag sett detta året, men måste fundera ordentligt på vilken som ska komma på vilken plats. ska bli klar med listan innan året är slut, och ha lagt upp den här.

men nu ska jag ta nåt att äta, är dödshungrig. skriver kanske mer sen, puss ;*

/fridis

bloggstatistik



bara dom timmarna som denna dagen har varat, så har jag redan 6 besökare!
tack så mycket till alla som besöker min blogg, lämna gärna en kommentar också =)

Juldagen

hallo hallo! har alla sovit gott? med gott samvete för julklapparna?
sovit gott har jag iaf gort, nästan till 10! men julklappar har jag inte köpt en enda så...
eftersom man som elev inte har den bästa ekonomin. och speciellt inte om man har en pensionerad förälder och en förälder som snart är arbetslös som behöver studiebidraget bättre. och jag förstår det helt och hållet, och dom får gärna ta det så länge jag får mat och sovplats!
men men, sånt är livet för vissa iaf. och när jag ändå har ekonomi uppe så kan jag ju berätta att mamma fick 10 trisslotter av pappa i julklapp, men endast en var vinst på - 25 spänn bara! det är ju sjukt! vi är nog inte ämnade att ha lite extra pengar.

över till nåt lite roligare. har precis kollat på film med mamma och lillebror. klockan fyra ska jag på bio med lillebror, kusinerna Emil och Linus. vi ska se på Avatar =)
känner mig jättestressad men vet inte varför. har liksom ingen anledning att göra det. det är ju mer än en timme tills vi ska köra.
nu ska jag iaf börja göra mig iordning, så jag är klar när vi ska köra. jag tycker ju om att ta god tid på mig haha =P

skriver nog nåt inlägg lite senare, ha en bra dag! puss puss ;*

/fridis


hemma igen

hejsan! nu är vi hemma igen, mätta och belåtna! =P
det blev mer än jag tänkt mig med julklappar + att det ligger 3 paket uppe i Eivinds Allbutik (utanför Värnamo) och väntar på att få komma till sin rätta ägare, eftersom att posten hade skickat fel eller nåt...
är rätt trött nu faktiskt. man blir trött av Julafton, iaf jag ^^
kanske lägger in några bilder imorgon (idag) om jag anser att det är värt det.
hoppas ni haft en underbar jul och att ni är nöjda med den, ha en fortsatt bra jul och godnatt, puss ;*

/fridis

snart...

så åker vi till Näsum för firandet med släkten.
Jag vill önska er en God Jul och hoppas ni också får en god jul med massor av god mat och julklappar, och framförallt; trevlig gemenskap med familj och vänner!

Från mig, till er alla; EN RIKTIGT GOD JUL! =) <3

Julafton!

godmorgon, eller godmiddag rättare sagt.

dagen som alla har väntat länge på är här; Julafton! äntligen =)
idag blir det att åka till moster Pia, morbror Dennis och kusinerna Emil och Linus i Näsum och fira jul. där kommer jag, mamma, pappa, Pontus, mormor, morfar, moster Eva och morbror Kjell befinna sig.
det ska bli gott med julmat, mums filibaba! och så gröten. och sist men inte minst; JULKLAPPARNA! =D
det blir inte så många i år, men det är inte det som är huvudsaken. huvudsaken är att man är samlad med familj/släkt/vänner och äter gott och har det bra!
tänk på alla dom fattiga barnen i Afrika, dom får minsann inga julklappar alls! tänk på det ni!

igår så hade jag tråkigt som vanligt, eftersom ingen hörde av sig =/
satt på FB och spelade, och det börjar bli tjatigt nu. tröttnat lite på det...
men men, vad ska man göra när man inte har nåt annat att göra?

men nu ska jag käka frukost, för det har jag ej gjort än. sen ska jag gå och duscha och göra mig klar. det kanske blir ett litet inlägg innan vi åker.

puss och kram ;*

/fridis

grillningens bilder

här kommer lite bilder från grillningen som jag lovade lägga upp!

Jacke, Jessica, Dea
Jacke, Jessica och Dea försöker få fyr på brasan

Jacke, Jessica
Jacke och Jessica

Jacke
Jacke leker med elden ;P

eld
fått fyr har den, men kolen glöder ej =/

ljus
mysigt med ljus, men vi frös så...

O'boy
...vi gick till Kristinas och drack varm choklad och värmde oss =)

Dea, Fannie
Dea och Fannie =)

Jacke
Jacke =)

O'boy
gott var det med varm choklad (O'boy)

Jacke
Jacke sitter och funderar på vad han ska få i julklapp =P

O'boy
och när vi druckit upp chokladen så stack var och en hem till sig =)

Tack för en underbar dag, det får vi göra om. men nästa gång ska vi se till att kolen glöder, ha mer varm choklad med oss och att ha varma kläder på oss ;)
puss ;*

/fridis


mysigt i skogen

igår var vi då ute i skogen; jag, Fannie, Jessica, Dea och Jacke. vi satt vid en grillplats och skulle grilla, men fick inte riktigt fart på brasan. så det blev kalla korvar. men vi hade lika mysigt ändå. vi drack varm choklad också.
visst det var jättekallt och vi frös allihopa, men mysigt var det! =)
efter flera timmar stack Jessica, medans vi andra satt kvar och eldade på. jag hade några värmeljus med mig som vi tände så det blev ännu mysigare. efter ytterligare en stund så stack vi också.
vi gick då ner till stan och satte oss på Kristinas och värmde oss med ännu mera varm choklad. där satt vi och pratade en stund och sen stack Fannie hem till sig, Dea till sig och jag och Jacke vandrade hem till mig.
efter man suttit och värmt sig var det iskallt att va ute och gå igen!
när vi kom hem gjorde vi inte så mycket. sen ringde Linn och frågade om vi ville vara med och baka julgodis, så vi stack hem till dom. där var vi en stund och sen gick vi hem till oss igen.
Jacke satt vid datorn och jag bara vilade lite. senare somnade vi skarfötters i min säng =P
jag vaknade halv 2 på natten och gick och la mig i soffan istället.

bilder från grillningen kommer sen, går ej att lägga in på datorn just nu!

idag har vi bara suttit vid datorn. haft tråkigt hela dagen. ville läst innan, men kan inte koncentrera mig när andra är i närheten. måste ha helt tyst annars går det inte.
Jacke stack vid tre och sen dess har jag suttit inne på FB och spelat.
medans jag har spelat har mamma vart i full gång i köket med att baka bröd och julgodis; knäck, Mozart-kulor, snickers-rutor. det ska bli gott med det sen =)

nej nu ska jag nog ta att läsa lite, om lusten och ron tillåter. hoppas ni andra haft en bra dag, och ha en fortsatt bra kväll! puss ;*

/fridis


äntligen!

idag ska jag äntligen ut och umgås! med Jessica, Dea och kanske Fannie =)
vi ska ut och grilla lite senare idag men först ska vi hitta på nåt annat.
och idag är första dagen på jullovet, härligt! fast att jag redan påbörjade mitt jullov för 2 veckor sen...

solen skiner idag och så snön, min älskade snö! den föll imorse igen =D
jag är verkligen överlycklig för att snön är här. eftersom det inte har snöat så här mycket på flera år! allt kommer nu istället =P

nej nu ska jag gå och göra mig klar, sen drar vi ut! ha en bra dag, puss ;*

/fridis


tråkig dag

ja, det blev inget julgrans-köp idag. det enda jag har vart ute idag var med hunden innan. det är illa det. men vi träffade iaf på en snäll tik, Venus =)
Ozzy tyckte hon luktade väldigt gott, han sniffade en massa ^^
hennes ägare sa att hon hade löpt för en vecka sen så det var antagligen därför.

har bara suttit vid datorn idag, spelat på FB och försökt kolla på film men VLC spelaren funkade ej =(
och så har jag fått julklapp också! ett sött litet ljus i form av en kotte med lite "frost" på. fick det av Jacke, som var här en timme innan idag, bara för att jag är så snäll. hoppas Tomten också tycker det ;D

men nu ska jag nog kolla på en film, ha en bra kväll/natt, puss ;*

/fridis


snö snö snö!

godmorgon! det snöade idag igen när jag vaknade, idag vaknade jag vid halv 10. det är gött att kunna sova så länge för en gångs skull. kan bero på att jag är vaken långt in på nätterna också =P

vad ska man hitta på idag då? ska det bli ännu en dag inne vid datorn? hoppas inte. det är så tråkigt, faktiskt. vi ska nog köpa gran idag, så får väl följa med mamma och pappa bara för att slippa sitta inne!

jag hatar detta just nu. nä, nu får jag sluta klaga! ha en bra dag, puss ;*

/fridis

det snöar!

imorse när jag vaknade vid halv 9 så snöade det! jag flög upp ur sängen och ut på balkongen för att titta och känna på snön. jag älskar snö! =D
jag blir som ett barn på nytt när det snöar! vill va ute och umgås med vänner i snön haha
men som igår så är det ingen som kan! aaah! jag blir galen av att sitta inne hela tiden!

vart och handlat med mamma nyss så jag fick lite frisk luft och snö =)
men nu ska jag försöka hitta på nåt, får väl kolla på en film eller spela Sims 2.

ha en mysigt snöig dag, puss och kram från mig ;*

/fridis


fredag 18 December

hellu hellu!

nu var det några dagar sen jag skrev, förlåt. men jag tänker återgälda det nu.

i tisdags ringde Jessica mig på kvällen och ville träffas, så vi gick och mötte varann. sen gick vi hem till mig och drack té och åt lussebullar. vi satt lite vid datorn och kollade lite grejer och sen stack hon hem.

i onsdags gjorde jag inte så mycket. var på BUP igen. det gick väl bra. det snöade ju även då så på kvällen vid tio gick jag ut med hunden i snön och det var så himla mysigt =)

igår gjorde jag inte heller så mycket, var ute med hunden igen på kvällen i snön.

idag skjutsade pappa mig till skolan vid ett för jag skulle hämta några uppgifter jag ska göra på lovet. och så pratade jag med Wynona och Sara lite också (lärare)
Saras mage bara växer och växer, och nu får vi inte se henne på länge för hon ska snart föda så hon ska vara mammaledig. kommer sakna henne, bästa läraren =)
när vi kom hem så hade jag fått paket. ett par snygga vantar jag hade beställt ^^


såhär ser dom ut, vanliga men fina =)

sen var det dags för mat, jag och lillebror var det som stod för den. vi hjälptes åt att laga spaghetti och köttfärssås. och resultatet blev jättegott!

träffade Fannie en liten stund innan och sen gick jag ut med hunden i snön igen.
tycker det är så mysigt med snö, åh vad jag har längtat efter den!
just nu sitter jag och har tråkigt. ingen som man kan umgås med, antingen är dom inte hemma, sjuka eller så bor dom för långt ifrån! tycker folk kan va hemma, friska eller flytta in till stan!
och förresten, nyss så kom mamma in på mitt rum och sa att hon hade pratat med mina mostrar och mormor om julförberedelserna! snart står julen här! jag längtar ihjäl mig!

och nu är det Jullov ju, hoppas ni får ett bra jullov, puss ;*

/fridis


förlåt...

förlåt för att jag finns! jag förstör bara för allt och alla! förlåt.

vitt väder

hejsan =)

just nu sitter jag på mitt rum och tittar ut genom fönstret, och vad ser jag där? jo det snöar! det snöar snö! riktig, fin, vit snö! hoppas att det kommer snöa hela dagen och att det blir mycket snö. och givetvis att det stannar kvar =)

något annat jag också gör är att jag dricker té, ett nytt té som jag köpt. och det är nog mitt nya favorit té. när jag hällde i vattnet så blev det till min förvåning rött! jättefint är det, nästan så man inte vill dricka upp det ^^

här kommer 2 bilder på det!


såhär rött och fint är det =) (dålig bild, tagen med mobilen)


och såhär ser förpackningen ut

ha en härligt snöig dag, puss och kram =)

/fridis


helg och Lucia

godmorgon!

idag vaknade jag till en vit morgon. det har faktiskt snöat lite grann inatt =)
hoppas det kommer mer snö, det börjar ju nästan bli för sent snart.

i fredags var det Idol som gällde, och jag visste att Erik skulle vinna, men en del av mig hoppades ändå på Calle. och som jag redan hade förutspått (som många andra) så vann Erik =)
man får väl ändå ta och va lite glad för det, han är ju trots allt grym han också!
Jacke var här i fredags, och sov här till lördagen.

i lördags spelade vi som vanligt och kollade på filmer. en av filmerna var New Moon.  ja för jag har tankat ner den =D
dock är det lite dålig kvalité och ljudet är lite skrovligt, men det funkar ändå!
och just det, det är med engelskt tal utan svensk text också =/

igår, söndag, så var Linn här för vi skulle baka lussebullar. vi fick aldrig det förra gången eftersom dom andra bakade. Jacke var också här. sen kom mormor och så fikade vi.
jag och Jacke fortsatte att kolla på filmer efter fikan och vid tre stack jag, mamma, Jacke och Mia ner till stan för att kolla på Lucian och hennes tärnor. mycket fint var det. vi var även inne på Liv interiör, en ny "pryl/design" affär som öppnat, och där var det väldigt fina saker kan jag säg. om man bara haft en massa pengar, då hade jag kunnat köpa hur mycket som helst =)
när Lucian och hennes tärnor hade vart nere på torget och sjungt, så gick jag och Mia upp till kyrkan för att kolla på dom där, även Jacke. efteråt gick jag och Jacke hem till oss, han kollade på film en stund och jag drack glögg <3
sen stack han hem och jag kollade på TV med mamma en stund. satt även vid datorn.
strax efter åtta kom Jacke, Per och Macke instormandes för dom ville ha New Moon (snarare Linn, Mia och Johanna) så jag brände ut den och några filmer till på skiva.
när dom stuckit igen så kollade jag på Two and a half men (2 ½ män)
jag bara älskar det, så jäkla bra är det! sen somnade jag.

det var min helg det, hoppas ni haft en bra helg och ha en bra dag, puss ;*

/fridis


mående och möte

ja, idag är det lördag. och jag har ej varit inne här så mycket denna veckan. jag har heller inte haft nån direkt kontakt med någon, förutom familjen.
anledningen till det är att jag har behövt vara för mig själv ett tag. jag har inte mått så bra på senaste tiden. och det är av olika anledningar. både problem med saker som skolan och familjen, och att jag har mått dåligt inombords.

i torsdags var jag på möte på BUP. senast jag var där var i 9an. jag ska börja gå där igen, och så får vi se vad det blir för resultat av det.

det var allt, uppdaterar mer sen om jag känner för det.
ha en bra lördag =)

julbak med Bentzer & Stare

hej hej =)

i onsdags så var Jacke, Linn och Mia här. vi hade bestämt att vi skulle baka pepparkakor och lussebullar nån dag, och det blev just i onsdags.

här kommer lite bilder på hur det kan se ut när 2 familjer står i ett litet kök och bakar haha =P


såhär kan ett bakbord se ut när vi har vart i farten =P


Jacke, Mia, mamma och Linn


här sitter dom och fikar på resultatet, som ser ut...


...såhär! smaskens var det allt =)


livet

skulle du kalla mig feg, om jag tog livet av mig?

födelsedagar till höger och vänster

hellu hellu, förlåt för att jag inte skrivit på några dagar =/
men jag har vart lite upptagen, hela helgen faktiskt.

i fredags fyllde Fannie 17, så jag och Jessica var där på kalas på kvällen. där var också Jacky, Frida K och Fannies familj. det bjöds på smörgåstårta, 2 olika - räkor och rostbiff. även tårta, men den stod jag över =P
och så satt vi på Fannies rum och snackade en stund, sen kom Jocke och hämtade mig och Jessica.

på lördagen vaknade jag vid 9, ovanligt för mig. gick och käkade frukost och fick reda på att mamma skulle åka med Annika ner till farmor för att hämta en soffa, som farmor inte skulle ha kvar, eftersom Annika flyttar. så jag bestämde mig för att följa med. ville träffa farmor igen =)
tog med mig den bärbara DVD'n för jag tänkte jag kunde kolla på film i bilen. men batteriet var urladdat så jag lyssnade på musik istället hela tiden.
när vi kom fram till farmor frågade jag om hon hade några fler ljus, fick ljus av henne förra gången vi var där nere, för jag eldar som bara den och jag älskar ljus ^^
hon tog fram några ljus, och sen fick jag två halsbandskedjor och en fotlänk också. när hon var här hade jag sagt att jag behövde kedjor för halsband, eftersom att jag inte vet var mina är.
sen lastade dom in soffan och två fåtöljer i hästtransporten som Annika hade, och så körde vi hem igen. väl hemma i Sölvesborg bar mamma och Annika upp fåtöljerna medan jag stod och vaktade soffan. sen kom Jacke och Per för Per skulle hjälpa dom att bära upp den tunga soffan.
när dom hade gjort det så åkte vi hem till oss och jag och Jacke satte oss och spelade Sims 2. senare beställde vi pizza, gott gott =)
sen fortsatte Sims 2 spelandet. Jacke stack hem på kvällen och jag fortsatte att spela. satt och spelade ända till 5 på morgonen. somnade vid halv 6 och sov till 14! har aldrig sovit så länge, även fast jag gått och lagt mig sent.

på söndagen den 6e December; Jessica fyllde 18 år för f*n! så natten till söndagen klockan 00.11 ringde jag och grattade henne haha =P
den övriga dagen gjorde jag inte alls mycket eftersom jag sovit så länge. kollade på Twilight för 7e gången på 2 veckor haha ^^
ah, den är så bra! jag älskar den! och ju fler gånger jag kollar på den ju mer älskar jag den! längtar till New Moon kommer ut på DVD!
åter till söndagen, mamma och pappa var hos Annika i stort sett hela dagen. jag och Pontus, som var genomförkyld, var hemma med hunden. på kvällen beställde dom Lasse's kiosk-mat, kebabtallrik är ju det man ska ta då! ;D
usch, bara tjockismat hela helgen! känner verkligen hur siffrorna på vågens display stiger! usch usch usch!
efter jag ätit kollade jag på en film jag fick låna av Fannie i fredags - Benny & Joon. mycket bra var den såklart! eftersom självaste Johnny Depp var med =D

igår var jag ej i skolan, förkyld. spelade bara Sims 2 hela dagen.
på kvällen kom Jacke hit och spelade med mig. precis innan han kom hit så tänkte jag börjat läsa på När jag hör din röst (New Moon) men hann inte läsa mer än förorden. dock så upptäckte jag att bio rabattlappen för Twilight låg på första sidan! blev helt överlycklig, trodde jag hade kastat den!
synd att man inte läste första boken förra året så man kunde gått och se filmen på bio lite billigare. rabatten gällde ju från 1 dec till 31 dec, och jag fick dom 2 första böckerna i julklapp så jag hade hunnit läsa ut den och sen se den på bio. men men, som det kan gå.

det var min helg det. hoppas ni andra haft en bra helg! det har jag haft. och hoppas ni får en bra dag, puss puss ;*

/fridis


äkta eller oäkta?

om det är någon som snackar skit om mig bak ryggen, snälla gör inte det! säg det hellre till mig direkt så jag vet vilka jag kan "sortera ut", så jag vet vilka som verkligen är mina vänner, så jag slipper lägga tid på dom som inte förtjänar det.
för det är bara onödigt. då förlorar jag tid som jag skulle kunna lagt på mina riktiga vänner. det blir lättare både för dig/er som snackar skit om mig och för mig.
för om ni snackar skit om mig, varför är ni ens vän med mig, eller låtsas det? jag vill inte ha några falska vänner, och ni vill väl inte låtsas va vän med nån ni inte tycker om?
så snälla, snacka skit och stick, eller låt bli och stanna!

/fridis

Farewell...

Don't wanna leave it all behind
But I get my hopes up
and I watch them fall everytime
Another colour turns to grey
and it's just too hard to watch it all
slowly fade away
I'm leaving today 'cause I've
gotta do what's best for me
you'll be ok..
I've got to move on and be who I am
I just don't belong here
I hope you understand
I might find my place in this
world someday
But at least for now
I gotta go my own way...

bra eller dåligt?

det är alltid så att när jag "upptäcker" nåt eller tycker att nåt är bra så tycker alla andra att det är dåligt. men sen när dom tror att DOM "upptäcker" en sak, exakt samma sak som jag gjorde, då är det helt plötsligt bra. men inte när jag gör det.
jag förstår liksom inte varför folk är såna?

snart orkar jag inget längre för allt är så jävla jobbigt nu (ursäkta att jag svär). jag är ett offer för hack-kycklingar, folk hackar på mig eller säger åt mig vad jag ska göra och inte göra. är det inte jag som bestämmer det? det är väl mitt liv? eller är det inte det?
jag går och gömmer mig, vill inte vara här mer. vill bort från skolan, bort från allt folk, bara bort bort bort!

iaf så längtar jag till jul nu, och inte för att folket i klassrummet lyssnar på en jullåt, jag har längtat ända sen oktober. hoppas bara snön kommer också. ingen snö, ingen riktig jul!

hoppas ni andra har en bra dag iaf.

/fridis


RSS 2.0